söndag 13 december 2015

Pasta med krämig svampsås

Använd den svamp du gillar bäst eller är i säsong till denna rätt. Jag använde kantareller som ju aldrig är fel! I glaset en fyllig och mycket prisvärd italienare.


4 pers

400-500 gram svamp (jag använde kantareller)
1 purjo
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 msk färsk timjan
250 gram bladspenat
2 dl parmesanost
Smör
Flingsalt
Svartpeppar

Pasta

Ansa och skiva svampen. Fräs i smör tills vätskan ångat bort. Krydda med lite salt och ställ åt sidan.
Koka pastan.
Strimla purjo och fräs i smör någon minut.
Tillsätt vin och låt koka ner tills cirka hälften återstår. Blanda då i grädde och timjan.
Låt småkoka 3-4minuter.
Ta kastrullen från värmen och blanda försiktigt i bladspenaten.
Häll av pastan men spara 1 1/2 - 2 dl av kokvattnet.
Blanda därefter ihop pasta, pastavattnet, såsen, svampen och den rivna parmesanosten (spar lite ost till garnering). Låt allt bli varmt och strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.

Vintips
Borgogno (70384) är ett riktigt supertips om ni frågar oss. Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Priset är ynka 99 kronor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar