8 portioner
2 gelatinblad
6 dl vispgrädde
8 msk farinsocker
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 krm malen ingefära
Mörk choklad
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
2. Koka upp grädde, socker och kryddor. Ta från värmen och tillsätt gelatinet. Rör om och låt svalna i 10 minuter.
3. Häll upp i små formar och låt stå kallt fram till serveringen - minst 3 timmar.
4. Hyvla eller riv över mörk choklad strax före servering.
Fantastiskt god! Tack för receptet och inspirationen! kram Catrine
SvaraRaderaTakk for en inspirende blogg, med fantastiske oppskrifter.Laget denne pannacottaen, meget god, men skal konsistensen være litt "trådig", som "långfil"? Jeg vet ikke, har ikke laget pannacotta tidligere :-)Hadde den til dessert etter fiskesuppen "Vår godaste fisksoppa"! (se kommentar)
SvaraRaderamvh Anna i Trondheim, ex. Varberg
Hej Anna!
SvaraRaderaKonsistensen ska vara mjuk och len, inte trådig. Viktigt att röra ordenligt när du lagt i den smälta gelatinen.
Kram Tilda