Nu ska ni få tips på en lättfixad och god gryta med härliga smaker av vitlök, tomat, vin, persilja, tigerräkor... Servera med ris och/eller ett gott bröd att doppa i såsen. I glaset smuttar vi på en frisk Petit Chablis.
4 pers
30-40 stora tigerräkor
3 scharlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
2 mogna tomater
1 dl vitt vin
Salt, svartpeppar
Olivolja
Bladpersilja
Tina tigerräkorna och låt rinna av på hushållspapper.
Finhacka lök och vitlök.
Koka upp en kastrull med vatten och lägg i tomaterna någon minut. Dra sedan av skalet och skär tomaterna i tärningar.
Fräs räkorna tillsammans med lök och vitlök i lite olivolja.
Tillsätt tomattärningar och låt fräsa med någon minut.
Hälla på vinet och krydda med salt och svartpeppar. Låt småputtra 2 minuter.
Blanda till sist i den hackade bladpersiljan.
Servera med ris och/eller ett gott bröd.
Vintips
Rekommenderar ett friskt vitt vin till denna rätt. Petit Chablis, La Chablisienne (5585) är en prisvärd favorit. Chardonnay-druvan med ungdomlig och frisk smak. Inslag av gröna äpplen, honungsmelon, citron och mineral.
Genialiskt enkelt recept med oerhört bra resultat. Bröd att doppa blir en äkta Medelhavs-njutning.
SvaraRadera