lördag 6 augusti 2011

På grillen: Grillade persikor

Enklast tänkbara dessert som nästan glömts bort - men väldigt väldigt gott tycker jag! Skalade eller inte - och persika eller nektarin - är en smaksak. Denna gång körde vi skalade persikor.



4 pers

4 stora eller 6 mindre färska persikor eller nektariner
2 msk flytande honung (går att byta mot exempelvis vaniljsocker)
Ev ett par matskedar hackade nötter (valnötter, pistage...)
Vaniljglass
Citronmeliss till garnering

1. Skala persikorna och dela dem - i halvor eller mindre bitar.
2. Pensla dem med honung och lägg på gillen med snittytan nedåt. Grilla på medelvarm glöd tills persikorna är mjuka och har fått en fin yta.
3. Skopa upp vaniljglass, lägg på de varma persikorna och strö ev över lite hackade nötter. Garnera med citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar