söndag 31 juli 2011

Jordgubbspaj med täcke av vit choklad

Bedårande god jordgubbspaj med vita chokladsmulor passar utmärkt en sommardag.



4 pers

100 gram smör
3 dl mjöl
Knappt 1 dl socker
100 gram vit choklad
1 liter jordgubbar
2 msk potatismjöl
1 1/2 msk socker

1. Nyp ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa.
2. Hacka chokladen och vänd ner.
3. Skiva jordgubbarna i skivor.
4. Fyll en stor pajform med jordgubbar, spara några gubbar till garnering.
5. Sikta över potatismjöl och socker.
6. Täck formen med chokladsmulorna och baka i 175 grader varm ugn cirka 25 minuter.

Garnera med ett par jordgubbar och gärna några citronmelissblad.
Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar