onsdag 10 augusti 2011

Rimbobullar - Smörbullar

Kärt barn har många namn. Är du sugen på något extra gott till fikat så testa dessa luftiga och fluffiga smörbullar!



Cirka 25 bullar

25 gram jäst
2 dl kall mjölk
200 gram rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl

Fyllning
75 gram rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

1 ägg till pensling
Garnering
Drygt 1 dl florsocker
1 msk vatten

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och blanda så jästen löser sig.
2. Klicka i smöret i mindre bitar och tillsätt socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Kavla ut degen till en stor fyrkant, cirka 40 * 40 cm. Sporra eller skär degen i rutor, cirka 8 * 8 cm.
4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
5. Lägg en klick fyllning i mitten på varje degruta.
6. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och placera i bakformar, gärna av aluminium.
7. Låt bullarna jäsa under bakduk i 2 timmar.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda på 225-250 grader i 6-8 minuter.
9. Låt kallna utan bakduk.
10. Rör ihop florsocker och vatten och glasera de kalla bullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar