söndag 28 augusti 2011

Gudomliga kladdkakemuffins med färska bär

Voilá här bjuder jag på riktigt chokladiga, kladdiga muffins toppade med vispgrädde och färska bär. Gör gärna muffinsen i aluminiumformar så håller de ihop bra eller gör som jag denna gång - baka i vanliga muffinsformar (i muffinsform) och lägg sedan över i en serveringsskål, typ creme brulée, vid serveringen.


Cirka 14 muffins

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram mörk choklad, minst 70%

Garnering
3 dl vispgrädde
Färska bär, t ex hallon och blåbär

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret och häll därefter smör, matolja och sirap i äggsmeten. Blanda försiktigt.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd försiktigt ned i äggsmeten.
4. Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
5. Blanda ner chokladen i smeten.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3.
7. Grädda i 175 grader varm ugn i cirka 12-13 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur urgnen. Ska vara så!
8. Låt svalna och klicka på lättvispad grädde, eller använd en sprits, och garnera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar