Cirka 14 muffins
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram mörk choklad, minst 70%
Garnering
3 dl vispgrädde
Färska bär, t ex hallon och blåbär
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret och häll därefter smör, matolja och sirap i äggsmeten. Blanda försiktigt.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd försiktigt ned i äggsmeten.
4. Dela chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
5. Blanda ner chokladen i smeten.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3.
7. Grädda i 175 grader varm ugn i cirka 12-13 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut ur urgnen. Ska vara så!
8. Låt svalna och klicka på lättvispad grädde, eller använd en sprits, och garnera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar