lördag 4 juni 2011

På grillen: marinerade lammkotletter med grönsaks- och halloumispett

Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika.


4 pers

4 lammkotletter (minst)

Marinad:
1 dl olivolja
2-3 vitklöksklyftor
2 msk citronsaft
Hackad persilja
Salt, pepper, lammkrydda

Blanda samman alla ingredienseran till marinaden och häll över i en plastpåse. Lägg i lammkotletterna och "goja" runt ordenligt så alla kotletterna får smak av den goda marinaden. Låt stå i kylen ett par timmar innan det är dags att grilla.

Grönsaks- och halloumispett
Paprika i skivor
Zucchini i långa strimlor gjord med osthyvel eller i slantar
Cocktailtomater
Halloumi-ost i kuber

Trä upp alla grönsaker och osten på spett. Pensla med olja, citron och persilja eller helt enkelt med vanlig grillolja.

Servera gärna med en fräsch youghurtsås:

Fräsch youghurtsås
2 dl matlagningsyoughurt
2-3 vitlöksklyftor
Några stänk citron
Ett par matskedar olivolja
Persilja
Salt, peppar

Vintips
Till lamm är det ju alltid gott med ett Shiraz-vin men prova gärna ett gott och matigt rosévin till grillningen. Just nu finns det riktigt goda nyheter på Systembolage; Albia, Belguardo, Boschendal, Mulderbosch, Rabl...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar