4-6 pers
500 gram rabarber
1 påse (70 gram) pecannötter
100 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk Maizena
Florsocker till garnering
1. Hacka nötterna grovt.2. Lägg smör, mjöl, bakpulver, 1 dl socker, nötter och salt i en stor skål. Blanda med händerna till en smulig, smidig deg.
3. Skölj rabarbern och skär i cirka 2 cm stora bitar. Lägg över i en pajform. Strö över 3/4 dl socker och Maizena och blanda runt.
4. Fördela/klicka degen över rabarbern.
5. Grädda i 200 grader varm ugn i cirka 25 minuter.
6. Låt svalna något och sikta över florsocker.
Servera ljummen med lättvispade grädde eller en skopa god vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar