söndag 19 juni 2011

Raberberpaj med pecannötstäcke

Syrlig rabarber får sällskap av pecannötter och muscovadosocker i denna smaskiga paj, med lite "vuxen" smak. Det går bra att byta muscovadosockret mot vanligt strösocker och då blir pajen lite sötare i smaken.



4-6 pers

500 gram rabarber
1 påse (70 gram) pecannötter
100 gram rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl + 3/4 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
1 msk Maizena
Florsocker till garnering

1. Hacka nötterna grovt.
2. Lägg smör, mjöl, bakpulver, 1 dl socker, nötter och salt i en stor skål. Blanda med händerna till en smulig, smidig deg.
3. Skölj rabarbern och skär i cirka 2 cm stora bitar. Lägg över i en pajform. Strö över 3/4 dl socker och Maizena och blanda runt.
4. Fördela/klicka  degen över rabarbern.
5. Grädda i 200 grader varm ugn i cirka 25 minuter.
6. Låt svalna något och sikta över florsocker.

Servera ljummen med lättvispade grädde eller en skopa god vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar