Nu stundar advent, glöggmys och jul och jag tänkte försöka bjuda på lite julig inspiration. Startar med denna saffranskladdkaka.
2 1/2 dl socker
100 gram mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 gram smör
100 gram vit choklad
1 påse saffran (0.5 gram)
1. Smörj och bröa en form med avtagbar botten.
2. Smält smöret och låt därefter chokladen smälta i smöret.
3. Rör i saffran.
4. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, riven mandelmassa och salt.
5. Häll i smörblandningen.
6. Tillsätt ägg och rör om.
7. Grädda kakan på 200 grader mitt i ugnen cirka 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti.
8. Låt svalna och ställ gärna kallt i kylen några timmar så att kakan "sätter sig".
Servera med en klick lösvispad grädde.
2 1/2 dl socker
100 gram mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
2 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 gram smör
100 gram vit choklad
1 påse saffran (0.5 gram)
1. Smörj och bröa en form med avtagbar botten.
2. Smält smöret och låt därefter chokladen smälta i smöret.
3. Rör i saffran.
4. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, riven mandelmassa och salt.
5. Häll i smörblandningen.
6. Tillsätt ägg och rör om.
7. Grädda kakan på 200 grader mitt i ugnen cirka 30-35 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti.
8. Låt svalna och ställ gärna kallt i kylen några timmar så att kakan "sätter sig".
Servera med en klick lösvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar