lördag 27 november 2010

Bresaola med ruccola och pinjenötter

Enkel och väldigt god förrätt. Tunna skivor av en god bresaola (lufttorkat nötkött) smakar ljuvlig ihop med ruccola, rostade pinjenötter, en god olivolja och så parmesan på toppen.
Se till att få riktigt tunna skivor av bresaolan.


Tunt skivad bresaola
Ruccola
Pinjenötter
Olivolja
Parmesan
Svartpeppar

1. Lägg upp ruccola på tallrikar och placera bresaolan ovanpå.
2. Rosta pinjenötter och strö över bresaolan.
3. Ringla över en god olivolja.
4. Riv eller hyvla över en god parmesan.
5. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

Vintips
Lufttorkat kött, pinjenötter och parmesan då passar det med ett fruktigt rött vin, gärna en italienare. Chianti Classico är aldrig fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar