söndag 14 november 2010

Tomat- och avokadosallad med valnötter

Enkel och mycket god förrätt. Det viktiga är att få tag på riktigt fin avokado och solmogna tomater samt en riktigt god citronolja.


4 pers

2 lagom mogna avokado
4 solmogna tomater
Citronolja
Hackade valnötter
Flingsalt, svartpeppar

1. Skala avokadon, ta ur kärnan och dela på längden. Skär i skivor.
2. Skär tomaten i skivor och ta bort det gröna skaftet. Dela ev stora tomatskivor på mitten.
3. Hacka valnötterna.
4. Varva tomat och avokado, häll över citronolja och toppa med valnötshacket.
5. Krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Vintips
Chenin Blanc är en "bred" druva som passar till mycket. Passade även till denna lilla förrätt - Tokara Chenin Blanc 2008 - men en ekad Chardonnay skulle säkert passa utmärkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar