tisdag 23 november 2010

Bakpotatis med kycklingröra


2 pers

2 bakpotatisar
1/2 grillad kyckling
1 burk (2 1/2 dl) creme fraiche
1 liten rödlök
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
Flingsalt, svartpeppar
6 skivor bacon
Pesilja

1. Befria kycklingen från skinn och ben och skär i små bitar.
2. Hacka rödlöken fint.
3. Rör ihop kyckling, creme fraiche, chilisås, pressad vitlök och krydda med salt och peppar. Så här långt kan du förbereda innan. Ställ röran kallt tills den ska serveras.
4. Stick några hål med en gaffel i potatisen och baka på 200 grader i ugnen tills den fått ett knaprigt skal och är mjuk inuti. Det tar sin lilla tid, minst en timme får man räkna med.
5. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
6. Fyll bakpotatisen med kycklingröran och strössla över klippt bacon och persilja.

Om det mot förmodan blir röra kvar är det gott att värma upp tillsammans med lite pasta eller varför inte fylla en baguette?

Vintips
Här vill vi ha ett friskt och fruktigt vin som passar ihop med den lite starka kycklingröran.
Valet föll på Domaine de la Janasse 2007 från södra Rhone i Frankrike, ett vin som det pratats om en del på lite olika vinbloggar. Framförallt för sin prisvärdhet i förhållande till kvalitet. Domaine de la Janasse är mest berömt för sina viner från Chateauneuf-du-Pape och de brukar ju slinka ner ganska så lätt! En kul blandning av Merlot, Syrah, Grenache och Cabernet.

Smaken var frisk och bärig, lite strävt utan att på något sätt vara stramt. Lång eftersmak med härlig syra och kryddighet. Goodie!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar