tisdag 9 november 2010

Kladdkaka med smak av After Eight

Härligt kladdig och seg kladdkaka som fått smak av After Eight. Serveras med lättvispad grädde och färska hallon eller jordgubbar






8 pers

4 ägg
5 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smör
18 bitar After Eight

1. Smörj och bröa en bakform.
2. Smält smöret och låt svalna lite.
3. Smält After Eight-bitarna över vattenbad.
4. Banda den smälta chokladen med smöret.
5. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och mjöl.
6. Tillsätt smör/chokladblandningen och rör försiktigt om i smeten.
7. Grädda på 175 grader mitt i ugnen cirka 35 minuter. Kakan ska vara lös och kladdig i mitten.
8. Låt svalna och sätt sedan in i kylen tills servering.

Servera med lättvispad grädde och färska hallon eller jordgubbar.

4 kommentarer:

  1. Hur många grader på ugnen, min kära?
    Marie

    SvaraRadera
  2. Ooopppsss. 175 grader my dear.

    SvaraRadera
  3. Den här ska jag testa på mitt lilla afternoon tea-party på söndag. Ska ha denna, en liten småkaka och en liten rulltårtsbakelse som avslutning. Blir nog bra :)
    Frida

    SvaraRadera
  4. Vad härligt Frida, lycka till!
    Blir det nån marmelad förresten? Glöm inte bort mig då... Kraaaaaaaaaaaaam

    SvaraRadera