4 pers
500 gram färska jordgubbar
2 mogna avokado
1 påse färsk babyspenat
1 rulle getost
Rivet citronskal
En näve pumpakärnor
Flingsalt
Flytande acacia-honung
Olivolja
Balsamico
1. Börja med att rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tillsammans med flingsalt. De är klara när det börjat "knäppa" i dem.
2. Skölj babyspenaten och lägg upp på tallrikar.
3. Dela jordgubbar och avokado i lagom stora bitar. Lägg ovanpå spenaten.
4. Smula över getosten och strössla över pumpakärnorna.
5. Riv citronskal och strö försiktigt över salladen.
6. Ringla slutligen över lite olivolja, honung och balsamico.
7. Dra några varv med pepparkvarnen.
Ett svalkande glas med Sauvignon Blanc. Herrejisses, så gott! Kan tipsa om ett verkligt prisvärt vin i denna kategori, nämligen Les Fumées Blanches, Sauvignon Blanc. Rusa till Systembolaget och bunkra upp! För 73 riksdaler får ni ett härligt krispigt torrt vin med smak av lime, päron och fläder. Finns även på box som lovordats i vintidningarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar