fredag 1 juli 2016

Pasta med soltorkade tomater och färggrann ratatouille

Med färdigköpt färsk pasta är detta en enkel och synnerligen god rätt. Härliga färger i ratatouillen piggar upp. Servera gärna med ett glas av din favorititalienare! Nedan tips på en ny favorit.


4 pers

2 paket färsk pasta med fyllning av soltorkade tomater

Ratatouille
2 röda paprikor
1 gul lök
1 aubergine
2 små zucchini (gärna ekologiska, de smakar mer)
2 vitlöksklyftor
1-2 förpackningar krossade tomater med basilika
Olivolja
Salt. svartpeppar
(1 tsk råsocker)
Ev färsk basilika till garnering

Skär alla grönsaker i stora klyftor/tärningar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och pressa i vitlöken.
Tillsätt grönsakerna och låt fräsa en liten stund. De ska inte ta färg, bara bli lite glansiga.
Häll i de krossade tomaterna och låt puttra på svag värme 30-40 minuter. Rör om lite då och då.
Krydda och smaka av med salt och peppar och (om du vill) en gnutta socker.

Koka pastan al dente enligt anvisningar på förpackningen och lägg upp på tallrikar.
Häll över den färdiga ratatouillen och garnera med färsk basilika.

Vintips
En mycket trevlig och prisvärd italienare vi testade häromdagen är 2013 Brecciarolo Montepulciano Sangiovese (nr 71809). Finns i Systembolagets beställningssortiment för 115 kronor. Vi köpte genom Tryffelsvinets VinklubbDruvorna är 70% Montepulciano, 30 % Sangiovese. Brecciarolo är ung, fräsch och smakrik med tydliga inslag av körsbär och avslutande vaniljton. Härlig intensitet i eftersmaken. Som sagt, en ny favorit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar