onsdag 29 juni 2016

Vaxbönor - gott till grillat

Nu är det säsong för vaxbönor! Älskar vaxbönor, det passar till allt! Ge dem lite kärlek med smör, lök och persilja och sen är det bara att njuuuuuta <3


Så här brukar jag göra:

Vaxbönor
Röd lök
Persilja
Smör
Flingsalt
Svartpeppar

Skär av den yttersta spetsen på bönorna.
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Lägg i bönorna och låt koka utan lock tills de är precis mjuka (inte för länge). Det brukar ta 10-12 minuter.
Under tiden hackar man rödlök och persilja.
Häll över de kokta bönorna i ett durkslag och låt vattnet rinna av. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt en stor klick smör. Låt långsamt smälta och rör runt.
Lägg upp bönorna på ett fat, strössla över hackad rödlök och persilja. Toppa med lite flingsalt och svartpeppar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar