onsdag 20 juli 2016

Färskpotatissallad med löjrom

Den här lyxiga färskpotatissalladen bara måste ni prova till grillad, ugnsbakad eller vilken fisk som helst egentligen i sommar! Varför inte ugnsbakad röding eller laxfilé? I glaset en sval Petit Chablis.



4 pers

500 gram färskpotatis
2 dl gräddfil
80 gram löjrom
1/2 rödlök
Färsk dill
Flingsalt, svartpeppar

1. Borsta färskpotatis och koka knappt färdig. Låt svalna.
2. Hacka rödlök och dill.
3. Blanda ihop gräddfil, rödlök, dill och löjrom (spara en klick till garnering). Krydda.
4. Lägg över potatis i en skål och vänd försiktigt i gräddfilsblandningen.
5. Garnera med en klick löjrom och några dillkvistar

Vintips
Jag föreslår en frisk och fruktig Chablis till denna lyxiga sallad. En härlig och prisvärd sådan är Petit Chablis Domaine Sainte Claire (5588). Mycket frisk smak med inslag av gula plommon, lite bivax, örter, mineraler och citron. Gott gott för 119 kronor. Druvan är ju Chardonnay som ni vet!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar