onsdag 2 december 2015

Medelhavsgryta med tigerräkor, tomat och vitlök

Nu ska ni få tips på en lättfixad och god gryta med härliga smaker av vitlök, tomat, vin, persilja, tigerräkor... Servera med ris och/eller ett gott bröd att doppa i såsen. I glaset smuttar vi på en frisk Petit Chablis.


4 pers

30-40 stora tigerräkor
3 scharlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
2 mogna tomater
1 dl vitt vin
Salt, svartpeppar
Olivolja
Bladpersilja

Tina tigerräkorna och låt rinna av på hushållspapper.
Finhacka lök och vitlök.
Koka upp en kastrull med vatten och lägg i tomaterna någon minut. Dra sedan av skalet och skär tomaterna i tärningar.
Fräs räkorna tillsammans med lök och vitlök i lite olivolja.
Tillsätt tomattärningar och låt fräsa med någon minut.
Hälla på vinet och krydda med salt och svartpeppar. Låt småputtra 2 minuter.
Blanda till sist i den hackade bladpersiljan.

Servera med ris och/eller ett gott bröd.

Vintips
Rekommenderar ett friskt vitt vin till denna rätt. Petit Chablis, La Chablisienne (5585) är en prisvärd favorit. Chardonnay-druvan med ungdomlig och frisk smak. Inslag av gröna äpplen, honungsmelon, citron och mineral.


1 kommentar:

  1. Genialiskt enkelt recept med oerhört bra resultat. Bröd att doppa blir en äkta Medelhavs-njutning.

    SvaraRadera