lördag 21 november 2015

Vintips till charkisar - antipasto

Vem älskar inte Antipasto eller charkisar som vi brukar säga!?! Tunt skivad Serrano, Prusciotti, Breasola, Salami osv...Smarriga  tillbehör som oliver, mariinerade kronärtskockor, soltorkade tomater. Och några ostar med en god marmelad. Det är ju så gott och otroligt enkelt.

Idag tänkte jag passa på att tipsa om några härliga viner i olika prisklasser som passar som handen i handsken till just charkuterier.


Vintips
Borgogno (70384) är ett riktigt supertips om ni frågar oss. Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, basilika och choklad. Priset är ynka 99 kronor.

Nästa tips är Brolio (2705). Nyanserad, kryddig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, svarta vinbär, tranbär och örter. Druvan är 100% Sangiovese och priset är 129 kronor.

Sista tipset är Poliziano Vino Nobile di Montepulciano (2144). Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, tobak och kakao. Även detta 100% Sangiovese och du hittar den för 159 kronor.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar