torsdag 28 november 2013

Pepparkaksbiscotti / Pepparkaksskorpor

Om man inte orkar köra hela "pepparkaksbaksgrejen" kan jag verkligen rekommendera dessa små biscottis med smak av jul och pepparkaka. Dessutom hundra gånger godare än vanliga pepparkakor!
Istället för ingefära, kanel och kryddnejlika kan man köpa färdig pepparkakskrydda.




100 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
1 tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten.
3. Ta upp och knåda ihop till en slät deg.
4. Dela degen i tre lika stora delar. Rulla ut till längder och lägg på bakpapperklädd plåt. Platta till längderna en aning på plåten.
5. Grädda i 175 grader varm ugn i 15 minuter.
6. Slå av ugnen och ta ut plåten. Skär längderna i 2 cm breda bitar med vass kniv.
7. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna torka medan ugnen svalnar.




2 kommentarer:

  1. ser jättegott ut.funderar själv på att göra såna

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag har en tävling i samarbete med OBH Nordica som jag tror att du skulle gilla!

    Kom gärna förbi och var med och tävla =)

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

    SvaraRadera