måndag 29 augusti 2016

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Röding är ju bara så gott! Här ugnsbakar vi den och serverar med färskpotatis, romsås och sparris. I glaset en sval och frisk Chablis.


4 pers

Fisk
4 rödingfiléer á 150-200 gram per styck
Salt
Citronpeppar
2 citroner

Sätt ugnen på 125 grader. Smörj en ugnsfast form och placera rödingfiléerna i formen.
Salta och peppra och lägg några skivor citron ovanpå filéerna.
Ugnsbaka fisken tills den har en lätt rå kärna. Det tar cirka 15-20 min beroende på storlek. 

Romsås
2 dl creme fraiche
1 liten finhackad rödlök
1 burk stenbitsrom
Ev gräslök
Några stänk citronsaft
Salt, peppar

Rör ihop samtliga ingredienser till såsen och låt stå kallt till servering.

Servera rödingfiléerna med kokt färskpotatis, romsåsen och någon god grönsak, t ex sparris.

Vintips
Här tycker jag att det passar utmärkt med en friskt Chablis. En mycket god sådan är Chablis Vielles Vignes Domaine Sainte Claire, 2015 (5595). Kostar 179 kronor men är väl värt pengarna om man vill ha ett riktigt gott vin till fisken. Nyanserad mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, färska örter och citron.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar