söndag 4 september 2011

Fylld pasta med citron, bacon, parmesan och pinjenötter

Här bjuder jag på en superlättlagad pastarätt. Smakerna av citron, parmesan och pinjenötter gifter sig fint med bacon och ärtor.


4 pers

2 paket färsk fylld pasta, t ex spenat- och riccottafyllning
150 gram bacon
2 citroner
150 gram sockerärtor (kan uteslutas)
4-5 dl frysta gröna ärtor
1 1/2 dl flagad parmesanost
1/2 rostade pinjenötter
2 msk olivolja
Salt, svartpeppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Halvera baconskivorna och stek knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Rosta pinjenötterna i torr het stekpanna.
4. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet.
5. Fräs sockerärtor och citonskal i olivolja, cirka 1 minut.
6. Tillsätt de gröna ärtorna och fräs cirka 2 minuter.
7. Blanda i pastan och bacon och låt allt bli varmt.
8. Häll upp i en skål, salta och peppra och strössla över pinjenötter. Garnera ev med citronskivor.

Vintips
Eftersom det är mycket syra i denna rätten på grund av citronen föreslår jag en lätt ekad Chardonnay till denna rätt. Det balanserar syran på ett fint sätt.
Prisvärda Chardonnay-viner är t ex Vicar's Choice eller sydafrikanska Simonzig Chardonnay.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar