torsdag 24 februari 2011

En variant på Shepherd's Pie

En smidig och enkel variant på engelska klassikern Shepherd's Pie som traditionellt lagas på lamm. Har man rester över av köttfärssås svänger man snabbt ihop denna rätt.




4 pers

Köttfärssås (kolla gärna mitt recept)
8-10 potatisar
25 gram smör
2 dl standardmjölk
1 dl riven Parmesanost
Ev riven muskotnöt
Salt, peppar
Persilja till servering

1. Skala potatisen, dela i mindre bitar och koka i saltat vatten.
2. Mosa potatisen med en potatisstöt, tillsätt smör och mjölk. Vispa luftigt med en elvisp.
3. Krydda med salt, peppar och ev muskotnöt.
4. Vänd försiktigt ned den rivna parmesanen.
5. Fördela köttfärssåsen i botten på en ugnssäker form. Klicka över moset.
6. Gratinera i 200 grader varm ugn 30-40 minuter tills moset fått lite färg.
7. Klipp över persilja vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar