fredag 4 februari 2011

Spagetti Pomodoro med parmaskinka och mozzarella

Det här är en superenkel pastarätt. Se bara till att få fina och mogna tomater så blir tomatsåsen som en italiensk dröm!


4 pers

Spagetti, ungefär 500 gram

Tomatsås
3 vitlöksklyftor
6-8 mogna tomater, gärna kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker
Färsk oregano
1 tsk (vit) balsamvinäger
Flingsalt, nymalen svartpeppar

Till servering
Parmaskinka
Mozzarella
Parmesanost
Färsk basilika

1. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
2. Finhacka vitlök och grovhacka tomaterna.
3. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk. Tillsätt socker och rör om.
4. Blanda ner tomater och bladen från oregano. Koka ihop i 5 minuter.
5. Smaka av med vinäger, flingsalt och svartpeppar.
6. Häll upp pastan i tallrikar. Häll över tomatsåsen.
7. Skiva mozzarella och lägg ovanpå tomatsåsen.
8. Toppa med riven parmensanost och några basilikablad.
9. Lägg skivor av parmaskinka runt om.

Vintips
Nu är det dags att plocka fram en god italienare ur gömmorna igen! Masi Campifiore, Valpolicella Alligrini, Dolcetto Ca' du Rabaja.... Det finns så många goda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar