söndag 6 mars 2011

Krämig potatisgratäng med chevre

Gudomligt krämig och god potatisgratäng med härlig smak av chevre. Testa till lamm, ankbröst, ryggbiff...


4 pers

1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
100-150 gram chevre
salt, svartpeppar

1. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg i kastrull tillsammans med mjölk, grädde, pressad vitlök och fond.
2. Låt koka på SVAG värme i 15 minuter. Rör försiktigt mellan varven så att det inte bränner vid.
3. Dra kastrullen från värmen och smula ned chevren. Salta och peppra.
4. Häll över i en ugnssäker form, eller som här i små portionsformar, och grädda i 200-225 grader varm ugn cirka 15-25 minuter beroende på storlek.

1 kommentar: