Vi har ju gjort en massa semi-torkade tomater och kylen är fylld med härliga burkar. Så det fick bli en rätt som innehåller bland annat dessa godsaker. Dessutom en rätt som är plätt-lätt att göra och snabbt går det. Alla ingredienser kokas tillsammans i en gryta - one pot pasta!
4 pers
1 gul lök
250 gram tomater (gärna cocktailtomater)
2 vitlöksklyftor
Cirka 1 dl semitorkade tomater i olja
3-400 gram linguine (eller annan pasta)
7-8 dl vatten
Salt, peppar
Färsk basilika
Parmesanost
Börja med att hacka löken. Halvera eller klyfta de färska tomaterna.
Ta fram en stor kastrull och lägg i pasta, lök, tomater och semitorkade tomater.
Pressa över vitlöken.
Häll på vatten så det täcker pastan och salta. Låt koka upp och låt sedan koka tills pastan är färdig (al dente). Rör om under tiden så det inte bränner fast.
Ta av kastrullen från värmen, Krydda med salt och peppar och rör om.
Lägg upp på tallrikar och garnera med färsk basilika och massor av parmesan.
Servera med ditt favoritvin till pasta!
Vintips
Till denna rätt ska det såklart vara en riktigt maffig italienare. Gärna en Chianti!
Testa till exempel Chianti Fonterutoli (32229). Smaken är nyanserad, kryddig, lite stram med rostad fatkaraktär med inslag av körsbär, örter, plommon, tobak och kakao. 149:- på Systembolaget.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar