lördag 14 maj 2016

Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber döljer sig under ett knäckigt täcke med kolasmak. Så väldigt gott!



4-6 pers

500 gram rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
Knappt 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 vaniljsocker
125 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Råsocker
Glass till servering + citronmeliss

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
3. Blanda ner de torra ingredienserna och rör om.
4. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar, 2-3 cm. Lägg rabarbern i en smord pajform. Bred över smeten. Strö ev över lite råsocker för ytterligare knäckig yta.
5. Grädda på 150 grader i 40-50 minuter tills pajen fått en fin färg.

Servera med en klick vaniljglass eller vispgrädde och garnera med lite citronmeliss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar