lördag 2 maj 2020

Rostad färskpotatis med örtolja

OMG säger jag om den här potatisen. När man ugnsrostar färskpotatis får den en liten sötma som passar väldigt bra ihop med kombinationen örter, citron och parmesan. Passar fantastiskt ihop med lamm men även utmärkt till sommarens alla härliga grillrätter.




4 pers

Cirka 1 kg små färskpotatis
2 msk olivolja
Flingsalt,  svartpeppar

Örtolja
Cirka 2 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, timjan, gräslök
Rivet skal och saften av 1 citron
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan

Skrubba potatisen och dela dem på mitten.
Lägg potatisen i en plastpåse. Häll i olivolja, salt och peppar och blanda runt.
Lägg upp potatisen i en långpanna och rosta i ugnen på 225 grader i cirka 20-25 minuter.
Blanda ihop ingredienserna till örtoljan.
Låt potatisen svalna något och blanda därefter med örtoljan. Smaka av med salt och peppar.


Här serverade vi potatisen till lamminnanlår, ramslökssmör och sparris. En riktig höjdare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar