tisdag 3 juli 2012

Rostad färskpotatis med örtolja

När man ugnsrostar färskpotatis får den en liten sötma som passar väldigt bra ihop med kombinationen örter, citron och parmesan. Passar fantastiskt ihop med lamm men även utmärkt till sommarens alla härliga grillade köttbitar.


4 pers

Cirka 1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
Flingsalt,  svartpeppar

Örtolja
Cirka 2 dl hackade örter, t ex basilika, persilja, timjan
Rivet skal och saften av 1 citron
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 dl finriven parmesan

1. Skrubba potatisen och dela eventuellt i mindre bitar.
2. Lägg potatisen i en plastpåse. Häll i olivolja, salt och peppar och blanda runt.
3. Lägg upp potatisen i en långpanna och rosta i ugnen på 225 grader i cirka 20-25 minuter.
4. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan.
5. Låt potatisen svalna något och blanda därefter med örtoljan. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna till grillade lammracks eller lammkotletter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar