lördag 24 oktober 2015

Kaffeparfait med rom

Enkla, goda desserter kan man aldrig få för många av, eller vad säger ni!? Den här lilla godbiten med smak av kaffe, rom och choklad är just en sådan. Du svänger ihop den på 10 minuter och sen in i frysen cirka 3 timmar.



4-6 personer (beroende på hur stora du vill göra dem) 

2 äggulor
1/2 dl rörsocker eller ljust muscovadosocker
3 msk kallt starkt Espresso-kaffe
1 msk mörk rom
2 dl vispgrädde
Topping: Mörk choklad

Vispa äggulor och socker lätt och luftigt.
Blanda i kaffe och rom i äggsmeten.
Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i äggsmeten.
Häll upp i små glas eller koppar. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 timmar.
Ta fram cirka 15 minuter innan servering.
Riv över mörk choklad och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar