Vem kan motstå dessa otroligt saftiga och söta morotsmuffins? Lite citronsaft och skal i frostingen gör den extra god och lite sötsyrlig.
Cirka 10 stora muffins
Cupcakes
2 ägg
1 dl olja
2 dl strösocker
3 dl fint rivna morötter
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Frosting
100 gram smör
200 gram Philadelphia-ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Saft och skal av 1/2 citron
1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål. Rör ner i äggsmeten.
3. Häll upp smeten i muffinsformar. Använda gärna en muffinsplåt så får du finfina jämna muffins!
4. Grädda på 175 grader cirka 10-15 minuter.
5. Låt svalna innan du brer på frostingen
6. Smält smöret och låt svalna.
7. Blanda Philadelphia-ost, smält smör, florsocker, vaniljsocker och saft och skal från citronen.
8. Sprita eller bred frostinen över muffinsen.
9. Toppa gärna med något fint strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar