onsdag 13 februari 2013

Kärleksmums till Alla Hjärtans Dag

Kärleksmums, mockarutor, snoddas... kärt barn har många namn. Här bjuder jag på min variant av denna kärlekskaka med mycket smak av choklad och kaffe.





Kaka
5 st ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt  
5 msk kakao av god kvalitet
300 gram smör
2 dl vatten
200 gram mjölkchoklad

Glasyr och garnering
200 gram mörk choklad, 70 %
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
2 dl kokosflingor
Strösselhjärtan

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en långpanna, cirka 30x40 cm med bakpapper och häll i smeten.
7. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirkaa 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i chokladhacket.
10. Låt glasyren svalna något och bre den över kakan.
11. Strö över kokos strösselhjärtan. 
12. Låt stå svalt och skär sedan kakan i rutor med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar