Kärleksmums, mockarutor, snoddas... kärt barn har många namn. Här bjuder jag på min variant av denna kärlekskaka med mycket smak av choklad och kaffe.
Kaka
5 st ägg
4 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 knivsudd salt
5 msk kakao av god kvalitet
300 gram smör
2 dl vatten
200 gram mjölkchoklad
Glasyr och garnering
200 gram mörk choklad, 70 %
2 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe
2 dl kokosflingor
Strösselhjärtan
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.
4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en långpanna, cirka 30x40 cm med bakpapper och häll i smeten.
7. Hacka mjölkchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirkaa 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i chokladhacket.
10. Låt glasyren svalna något och bre den över kakan.
11. Strö över kokos strösselhjärtan.
12. Låt stå svalt och skär sedan kakan i rutor med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar