onsdag 3 oktober 2012

Kycklingsoppa med curry

Krämig, smakrik och härligt solgul är den här kycklingsoppan. Lättlagad och mycket god. Värmande gott en kylig höstdag. Servera gärna med en eller två skivor gott italienskt lantbröd.


4 pers

2 scharlottenlökar
1 röd (spets)paprika
1 msk stark curry
1 msk paprikapulver
2 tärningar kycklingbuljong
1 liter vatten
2 dl vispgrädde
1 tsk gurkmeja
1 grillad kyckling
Salt och svartpeppar
Till garnering: lite extra paprika och något grönt, t ex bladpersilja

1. Hacka scharlottenlökarna. Kärna ur och hacka paprikan.
2. Fräs lök, curry och paprikapulver i lite smör i en kastrull.
3. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ytterligare någon minut.
4. Späd med vatten och smula ned buljongtärningarna. Blanda i gurkmejan.
5. Låt soppan koka upp. Tillsätt därefter grädden och låt koka cirka 15 minuter.
6. Rensa kycklingen från skinn och ben och skär i mindre bitar.
7. Lägg i kycklingbitarna i soppan och låt koka några minuter.
8. Smaka av med salt och peppar
9. Häll upp i soppskålar eller djupa tallrikar och garnera med paprika och det gröna.

Servera gärna soppan med en skiva gott bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar