Krämig, smakrik och härligt solgul är den här kycklingsoppan. Lättlagad och mycket god. Värmande gott en kylig höstdag. Servera gärna med en eller två skivor gott italienskt lantbröd.
4 pers
2 scharlottenlökar
1 röd (spets)paprika
1 msk stark curry
1 msk paprikapulver
2 tärningar kycklingbuljong
1 liter vatten
2 dl vispgrädde
1 tsk gurkmeja
1 grillad kyckling
Salt och svartpeppar
Till garnering: lite extra paprika och något grönt, t ex bladpersilja
1. Hacka scharlottenlökarna. Kärna ur och hacka paprikan.
2. Fräs lök, curry och paprikapulver i lite smör i en kastrull.
3. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ytterligare någon minut.
4. Späd med vatten och smula ned buljongtärningarna. Blanda i gurkmejan.
5. Låt soppan koka upp. Tillsätt därefter grädden och låt koka cirka 15 minuter.
6. Rensa kycklingen från skinn och ben och skär i mindre bitar.
7. Lägg i kycklingbitarna i soppan och låt koka några minuter.
8. Smaka av med salt och peppar
9. Häll upp i soppskålar eller djupa tallrikar och garnera med paprika och det gröna.
Servera gärna soppan med en skiva gott bröd till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar