onsdag 10 oktober 2012

Spättafilé med remouladsås

Spättafilé med kokt potatis och härligt gul remouladsås. Å så lite svensk färsk sparris. Vardagslyx!
Och orkar ni inte göra hemgjord remuladsås så spring och köp Erik Lallerstedts otroligt goda sås. Kan inte bli mycket godare faktiskt.


4 pers

4 spättafiléer
2 msk mjöl
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd

1. Skölj fisken och låt rinna av.
2. Doppa filéerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter i ströbröd.
3. Salta och peppra och krydda ev med någon god fiskkrydda (t ex Santa Maria Seafood & Fish) och stek spättorna frasiga på svag värme i lite smör, cirka 3 minuter per sida.

Remouladsås
1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche
1-2 msk pressad citron
1 tsk ljus fransk senap
salt och peppar
Lite gurkmeja
2 msk hackad inlagd gurka
1 msk kapris
2 msk hackad persilja

1. Rör ihop majonnäs och creme fraiche och krydda med citron, senap, salt och peppar och gurkmeja.
2. Vänd ihop försiktigt med hackad gurka, kapris och persilja.
3. Lägg upp i en skål och ställ svalt till serveringen.


Vintips
Chenin Blanc är en druva som är "bred" och passar till många olika fiskrätter. Prova!
Simonsig Chenin Blanc, 2008, Sydafrika
73 kr

Det är inget vinhus som tidigare lyckats med mästerstycket att vinna J. Platter titeln två år i följd! Prova så förstår du varför!

Exotiskt fruktig och på samma gång försommarsval. Lime, fläder, kiwi, lakrits och mango. Fruktig, glycerinig och friskt smak med subtila kryddiga toner. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar