tisdag 10 april 2012

Passionsmoussetårta

Den här syrliga och mycket goda moussetårtan kan jag verkligen rekommendera! Den går att förbereda helt och förvaras i frysen tills det är dags att servera.

Cirka 10 bitar

Botten
250-400 gram Chocolate Chip Cookies (beroende på hur hög botten man vill ha)
50-75 gram smör

Mousse
7 passionsfrukter
2 dl socker
200 gram Philadelphia-ost
1 vaniljstång
3 äggulor
3 1/2 dl vispgrädde

Garnering
Jordgubbar
Physalis
Citronmeliss

1. Krossa Chocolate Chip Cookies i en plastpåse med en brödkavel. Smält smör och blanda ihop till en smulig massa.
2. Tryck ut smeten i en smord rund form med löstagbar botten.
3. Grädda på 200 grader i cirka 5 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

4. Dela passionsfrukterna och gröp ur innehållet i en sil som du ställer över en skål. Tryck med en sked ut saften så att kärnorna stannar kvar i silen och saften silas ner i skålen.
5. Vispa ihop Philadelhia-ost, socker och fröna från vaniljstången.
6. Rör ner äggulorna, en i taget, till en jämn smet.
7. Vispa grädden, ganska hårt, och vänd försiktigt ned i äggsmeten tillsammans med passionsfruktsaften.
8. Häll över smeten i formen på den nu kalla botten.
9. Frys minst fem timmar.
10. Ta fram tårtan en stund före servering så den mjuknar lite och garnera med frukt och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar