måndag 21 juni 2010

Färskpotatissallad med senapsdressing

Lättlagad färskpotatissallad med sommarens primörer i en syrlig och god dressing.


Färskpotatis
Rädisor
Sockerärtor
Rödlök
Stor kapris ger härlig sälta
Ruccola

Dressing
1/2 - 1 dl olivolja
2 tsk fransk senap
2 tsk citronsalt
ev 1 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
Salt, peppar

1. Skrubba färskpotatis och koka tills de precis är färdiga, de får inte bli för mjuka.
2. Halvera rädisor och strimla eller hacka rödlöken.
3. Koka hastigt upp sockerärtorna och låt svalna.
4. Blanda ihop dressingen och krydda.
5. Blanda alla ingredienser och häll försiktigt över dressingen.

Passar utmärkt till grillat, fisk eller kyckling.


Vintips
Här får man nästan låta tillbehöret, dvs kött, fisk etc, bestämma vinet. Med en saftig biff passar förstås en Syrah eller en Cabernet Sauvignon utmärkt. I provade med en fruktig Syrah från Portugal. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar