söndag 10 april 2011

Toblerone-mousse på hallonspegel

Den här lilla snyggisen fick stående ovationer när jag bjöd på den. Riktigt smarrig!


4 pers

4 dl vispgrädde
200 gram toblerone
1/2 dl strösocker
250 gram frysta hallon
citronmeliss till garnering

1. Koka upp grädden. Ta av från värmen. Bryt ned chokladen och låt smälta.
2. Låt svalna och ställ sedan in i kylen, minst en timme innan servering, gärna längre.
3. Smält sockret i en kastrull på svag värme tills det blir gyllenbrunt.
4. Blanda i hallonen och låt allt koka ihop.
5. Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna och ställ sedan kallt till servering.
6. Strax före serveringen tar du ut moussen och vispar den fluffig med en elvisp. Vispa inte för hårt, då kan moussen spricka!
7. Häll hallonsåsen i botten på en tallrik eller skål. Skeda upp tobleronemoussen.
8. Garnera med citronmeliss och några hela hallon.

5 kommentarer:

  1. Åhhh, det här är en av mina favoriter! Verkligen jätteläckert!!:)

    SvaraRadera
  2. Det såg jättesmarrigt ut!

    SvaraRadera
  3. Kan man göra den kvällen innan? Gott nytt år!!

    SvaraRadera
  4. Det går jättebra att göra kvällen innan. Lägg inte upp på tallrikar förrän det är dags att servera dock. Lycka till! Tilda

    SvaraRadera
  5. Jättegott! Gör dock mer hallonspegel nästa gång.

    SvaraRadera