torsdag 17 december 2020

Gratinerade musslor med vitlök och parmesan

Gratinerade musslor är ett perfekt litet tilltugg, förrätt, smårätt/tapas eller som en del av en skaldjursbuffé. Användningsområdena är många. Det är lätt att tillaga, går snabbt och supergott. Bara fördelar alltså.

Jag använder mig av frysta musslor men självklart kan man köpa sig ett nät blåmusslor och koka först om man har tid och lust.



20 musslor - 1 förpackning frysta musslor
1 schalottenlök, finhackad
1 - 2 vitlöksklyftor
1 msk hackad persilja
3 msk ströbröd
1 dl riven parmesan 
Flingsalt, svartpeppar
2 msk olivolja

Tina musslorna och lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda lök, pressad vitlök, persilja, ströbröd, olivolja och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen över musslorna.
Gratinera i ugn 225 grader cirka 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Låt svalna en liten stund före servering.

Vintips
Varför inte ditt favoritbubbel?








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar