Härligt citrondoftande pastarätt som blivit en stor favorit hemma hos oss. I glaset en lättsam Barbera denna kväll. Tipsar även om en annan italienare till denna rätt.
4 pers
Valfri pasta men gärna snäckor, penne, fiori (blomma) eller liknande så att såsen kan gotta sig ordentligt.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
300 gram färska salsicciakorvar (sådana med ett tunt fjälster runt om)
300 gram cocktailtomater
65 gram (en påse) babyspenat
3 dl matlagningsgrädde
1 dl pastavatten + 1 1/2 msk kycklingfond (Touch of Taste)
Saft och skal från 1/2 eller 1 citron (smaka av!)
1 dl riven parmesan
Salt, svartpeppar
Garnering:
Mer riven parmesan
Ett par blad basilika
Koka pastan inte helt klar, den ska senare ned i såsen och koka helt klart. Jag kortade tiden 1 minut.
Spara c:a 1 dl av pastavattnet.
Hacka lök och vitlök.
Ta bort fjälstret/skinnet på korvarna och skär i slantar.
Dela tomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek salsiccian under omrörning tills den får fin färg. Blanda i lök och vitlök.
Lägg i de delade tomaterna och låt steka med i cirka 5 minuter.
Tillsätt spenaten och rör runt.
Blanda i pastan.
Häll på grädde och pastavatten och kycklingfond.
Tillsätt citronzest, citronsaft och den rivna parmesanen. Låt koka någon minut tills allt är hett och pastan är klar - al dente.
Krydda med salt och mycket svartpeppar.
Riv över mer parmesan och garnera gärna med ett par basilikablad.
Tips från Vincoachen
Denna kväll testade vi en Barbera; Barbera del Monferrato Organico (74960). Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kryddor, blåbär, muskot och choklad. Lättsam och lättdrucken. Ekologiskt.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar