tisdag 11 maj 2010

Sjötunga Walewska



8 port
1 kg sjötungsfilé
2 dl torrt vitt vin
3 dl fiskbuljong

Gratängsås
3 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl fiskspad
1 dl vispgrädde
2 äggulor
100 gram smör

Gratinering
8 portioner potatismos
2 äggulor
2 humrar
15-20 champinjoner
Dill

Smörj ett ugnssäkert fat och lägg på fiskfiléerna. Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nätt och jämnt täcker fisken. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.

Häll försiktigt ned fiskspadet i en kastrull och koka ihop något. Fräs smör och mjöl. Späd med fiskspad och grädde. Låt koka i cirka tre minuter. Ta såsen från värmen och rör ned äggulor. Tillsätt smör i klickar. Rör hela tiden. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Gör ett gott potatismos och tillsätt äggulor. Spritsa moset runt fisken och häll såsen över fisken. Gratinera i 275 grader varm ugn tills rätten får färg, cirka 10 minuter.

Garnera med hummer, smörstekta champinjoner och dill.

Vintips
Bourgogne Chardonnay, Macon-Milly-Lamartine 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar