Underbart god och lättlagad liten dessert som ni måste prova på! En blandning av salt, sött och syrligt. Garanterat uppskattad på nyårs-menyn!
Rör ned lite flingsalt och smaka av så du tycker det blir lagom salt.
Häll upp i glas och ställt i kylen att stelna, minst 4 timmar.
Hacka den mörka chokladen.
Värm grädden till chokladmoussen i en kastrull. Det ska inte koka, bara bli varmt.
Ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen så den smälter.
Rör ned honungen.
Låt stå kallt i kyl tills det är dags att servera.
Vid servering: Vispa upp chokladmoussen med en (el)visp så den blir fluffig.
Spritsa eller klicka ut moussen ovanpå pannacottan.
Garnera med färska hallon och eventuellt kanderade popcorn.
4 pers
Pannacotta
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1/2 burk dulce de leche
1/4 - 1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse
1 1/2 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 msk flytande honung
Severing
Hallon
(kanderade popcorn)
Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
Häll grädden till pannacottan i en kastrull och låt koka upp.
Ta kastrullen från plattan och vispa ned dulce de leche.
Krama ur gelatinbladet och vispa ned i smeten så det smälter helt.Rör ned lite flingsalt och smaka av så du tycker det blir lagom salt.
Häll upp i glas och ställt i kylen att stelna, minst 4 timmar.
Hacka den mörka chokladen.
Värm grädden till chokladmoussen i en kastrull. Det ska inte koka, bara bli varmt.
Ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen så den smälter.
Rör ned honungen.
Låt stå kallt i kyl tills det är dags att servera.
Vid servering: Vispa upp chokladmoussen med en (el)visp så den blir fluffig.
Spritsa eller klicka ut moussen ovanpå pannacottan.
Garnera med färska hallon och eventuellt kanderade popcorn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar