måndag 28 december 2020

Salt kolapannacottta med chokladmousse och hallon

Underbart god och lättlagad liten dessert som ni måste prova på! En blandning av salt, sött och syrligt. Garanterat uppskattad på nyårs-menyn!



4 pers

Pannacotta
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1/2 burk dulce de leche
1/4 - 1/2 tsk flingsalt

Chokladmousse
1 1/2 dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 msk flytande honung

Severing
Hallon
(kanderade popcorn)

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten.
Häll grädden till pannacottan i en kastrull och låt koka upp.
Ta kastrullen från plattan och vispa ned dulce de leche.
Krama ur gelatinbladet och vispa ned i smeten så det smälter helt.
Rör ned lite flingsalt och smaka av så du tycker det blir lagom salt.
Häll upp i glas och ställt i kylen att stelna, minst 4 timmar.

Hacka den mörka chokladen.
Värm grädden till chokladmoussen i en kastrull. Det ska inte koka, bara bli varmt.
Ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen så den smälter.
Rör ned honungen.
Låt stå kallt i kyl tills det är dags att servera.

Vid servering: Vispa upp chokladmoussen med en (el)visp så den blir fluffig.
Spritsa eller klicka ut moussen ovanpå pannacottan.
Garnera med färska hallon och eventuellt kanderade popcorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar