tisdag 21 december 2010

Saffransskorpor

Här kommer ett recept på supergoda saffransskorpor. Tror ursprungligen detta är ett recept från Leila Linderholm. Goda är de i alla fall - fullkomligt smälter i munnen! Förvara i burk med tätslutande lock så håller sig skorporna fräscha länge - fast risken är förstås att de går åt i ett nafs...

100 gram smör
2 paket saffran - 1 gram
2 stora ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hel sötmandel
Råsocker

1. Smält smöret tillsammans med saffran.
2. Häll över i en skål och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med den hela sötmandeln och vänd ner i äggsmeten.
4. Forma till 3 längder och lägg på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda kaklängderna på 175 grader i cirka 25 minuter.
6. Ta ut kakorna och sänk ugnstemperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Grädda skorporna i ugnen ytterligare cirka 10-12 minuter.
9. Stäng därefter av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar