torsdag 23 december 2010

Päronsallad med getost och prosciutto

Här delar jag med mig av en riktig favoritförrätt. Galet god enligt mig!


4 pers

Sallad
2 fasta päron
2 msk olivolja
1 påse machesallad
100 gram getost
150 gram lufttorkad skinka, prosciutto
Hackade valnötter
Flingsalt, svartpeppar

Basilikaolja
2 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 msk honung
1 näve basilika
Flingsalt, svartpeppar

1. Skala päronen och skär bort kärnhuset. Dela i klyftor.
2. Lägg päronklyftorna i en plastpåse och häll på olivolja och flingsalt. Blanda runt.
3. Blanda alla ingredienserna till basilikaoljan och mixa till en slät örtolja.
4. Grilla päronen i en het grillpanna tills de får vacker grillyta.
5. Lägg upp salladen på tallrikar och placera päronen över.
6. Smula över getosten och placera skinkan lite snirkligt ovanpå.
7. Toppa med hackade valtnötter, salta och peppra.
8. Ringla slutligen över basilikaoljan.

Vintips
Till getost ska det vara Sauvignon Blanc, dessa smaker fullkomligt gifter sig med varandra. Det finns många goda och prisvärda Sauvignon Blanc. Våra favoriter stavas ofta Sydafrika.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar