torsdag 23 september 2010

Scones

Underbara Slottsträdgårdens Café går vi förbi nästan varje dag på promenad i parken med hunden. Sist vi var där upptäckte vi att de serverar nybakade scones med sylt och grädde. Mums - man blev ju sugen på att baka några små raringar!



4 stora scones

2 dl mjölk
75 gram smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Arbeta ner smöret i klickar.
3. Häll i mjölken och blanda ihop degen tills den blir smidig.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar.
5. Platta ut till runda kakor skär 2 skåror i varje kaka. Nagga med en gaffel.
6. Grädda i 250 grader varm ugn tills scones är gyllenbruna, cirka 10 minuter.
7. Servera varma med sylt och grädde eller bara med ett gott smör.

Dryckestips
A cup of tea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar