tisdag 21 september 2010

Orientalisk fläskfilé med banan, curry och jordnötter

Nostalgi! En riktig gammal 80-talsklassiker med fläskfilé, banan, curry och jordnötter.


6 pers

800 gram fläskfilé
1 paket bacon
1 purjolök
3 bananere
4 dl vispgrädde
4 tsk curry
2-3 dl jordnötter (eller cashewsnötter)
salt, svartpeppar
Bladpersilja

1. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper.
2. Putsa fläskfilén och skär i bitar. Bryn i stekpanna. Salta och peppra.
3. Lägg fläskfilén i en ugssäker form.
4. Skiva bananen och lägg ovanpå köttet.
5. Fräs purjon och placera över fläskfilén.
6. Vispa grädden och blanda med curry.
6. Bred curryblandningen över fläskfilé och purjolök.
7. Gratinera i 175 grader varm ugn cirka 30 minuter.
8. Strö över bacon och jordnötter när cirka 5 minuter återstår av gratineringen.

Strö gärna över lite bladpersilja och servera med kokt ris.

Vintips
Låt 80-talet möta 2000-talet med ett fruktigt vin från den nya världen! Prova gärna en Cabernet Sauvignon från Sydafrika, t ex Kanonkop Kadette. Denna mycket trevliga vingård besökte vi när vi var i Sydafrika. Kadetten har en mörk blåröd färg med en fruktig doft av svarta vinbär, tobak och laktrits. Smaken är fruktig med fatkaraktär och även här med inslag av svarta vinbär, tobak och lakrtis. Finns på Systembolaget till rimligt pris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar