lördag 17 juli 2010

Caprese på Tildas vis

En stor härlig italiensk tomat- och mozzarellasallad - Caprese - passar utmärkt en varm sommardag. Här är min variant med kapris.



Tomater
Gurka
Mozzarella
Pesto
Stor kapris
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt, svartpeppar

Försök få tag i riktigt solmogna tomater. Skär i skivor och lägg upp på ett fat.
Skala gurkan och skär i skivor. Lägg ovanpå tomaterna.
Lägg på tjocka skivor mozzarella.
Klicka på pesto. Hemgjord pesto hittar du här.
Strö över kapris. Strö basilikablad över salladen.
Ringla över en god olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.

Vintips
Rosévin är gott till denna sommarlätta rätt. Ett väldigt prisvärt rosévin är italienska Bolgarello, lite syrligt fruktigt som passar till sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar