måndag 19 augusti 2024

Pasta med brynt smör och salvia

 En galet god pastarätt som lagas på en kvart. Kan det bli bättre?


2 pers

1 förpackning fylld pasta (Ica Selection, ex Fyra ostar, Pesto/burrata…)
75 gram smör
20-25 blad färsk salvia
Zest från 1 citron
Parmesan
Hasselnötter
Flingsalt, svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Bryn smöret. När det börjar ta färg - lägg i salviabladen och låt dem friteras.
Ta upp bladen och låt dem rinna av på hushållspapper.

Lägg upp pastan i djupa tallrikar.
Skeda över det brynta smöret.
Strössla på salviablad och citronzest.
Strö över grovhackade hasselnötter.
Riv över rikligt med parmesan.
Krydda med salt och svartpeppar.

Tips från Vincoachen: 
Col d’Orcia Rosso di Montalcino (2576). Kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, kanel, salvia, nougat och kryddnejlika.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar