En favoritsallad som kan varieras med olika sorters kött och grönsaker. Denna gör vi ofta!
4 pers
Sallad:
300-400 gram ryggbiff, flankstek, luffarbiff, entrecôte....
Blandad sallad
2-3 paprikor, gärna blandade färger
Rädisor, gärna blandade färger
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk gurka
1 rödlök
1 pak choi eller spetskål
Salladslök
Koriander (alt bladpersilja)
2 msk vita sesamfrön
Dressing:
2 msk fisksås
2 msk limesaft
3 msk vatten
1 msk japansk (citrus)soja
1 tsk sesamolja
(1 - 1 1/2 msk riven ingefära)
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål så att den är färdig.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
Strimla paprika, pak choi/spetskål, rädisor och gurka och lägg i en stor skål..
Strimla sallad, rödlök och salladslök och lägg i skålen.
Hacka vitlök, chili och koriander. Blanda ihop med de övriga grönsakerna.
Salta och peppra köttet. Stek i smör i en stekpanna. Jag själv tycker att det ska vara lite rött i mitten men det är en smaksak. Låt vila i folie cirka 8-10 minuter innan det skärs upp i fina jämna skivor.
Häll upp salladen på ett stort fat, slå över dressingen och blanda runt lite.
Placera biffskivorna ovanpå salladen.
Strössla över de rostade sesamfröna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar