tisdag 20 augusti 2024

Fikonmarmelad med rosmarin

Magiskt god till en bit ost!
 

3 burkar:

12 färska fikon
4 dl syltsocker
1 1/4 dl vatten
1/2 - 1 citron
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm färsk hackad rosmarin

Skölj fikonen och skär dem sedan i mindre bitar.
Koka upp vatten och syltsocker och låt koka någon minut till sockerkristallerna försvinner.
Häll i fikon, saft av citronen och vaniljpulver.
Låt koka 15-20 minuter eller tills du ser att det börjar tjockna.
Låt rosmarinen koka med de sista 5 minuterna.
Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. 

Sterilisera burkar:
Ställ in burkarna i kall ugn på ugnsgaller. Sätt på ugnen på 100 grader och låt stå en kvart. Klart!
Har du separata lock kan du koka dem i en kastrull några minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar