torsdag 16 juli 2020

Salviasmör - gott till grillat eller lax

Nu ska ni få receptet på ett supergott smör som passar utmärkt till både kött, fisk och kyckling. Vi toppade våra kalvkotletter med smöret denna kväll och det blev SÅ gott. Även toppen till lax.
Det som inte går åt stoppar man bara i frysen och tar ut nästa gång.



En rulle smör (räcker till cirka 8 personer)

150 gram rumsvarmt smör
1 kruka eller cirka 25 blad salvia
1/2 röd chili
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 citron (1 msk saft + rivet skal)
1 lime (1 msk saft + rivet skal)
Flingsalt, svartpeppar

Kärna ur chilin och hacka den fint.
Finhacka salvian.
Riv skal av citron och lime.
Skala vitlöken som sedan ska pressas i blandningen.
Blanda ihop allt och vispa fluffigt med en elvisp.

Man kan även mixa allt i en mixer och då behöver man endast kärna ur chilin och alltså skippa alla hack-moment.

Lägg röran på en bit gladpac och forma till en rulle. Förvara i kylen minst 30 min innan servering.
Ta ut en stund före servering så smöret blir lite rumsvarmt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar